Maaike Ouboter

Weleens van de 21 jarige Maaike Ouboter gehoord? Ik denk het niet, maar ik ben ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voor heel Nederland over haar praat en naar haar muziek luistert. Maaike trad afgelopen week op in het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. De jury bestaande uit Eric Corton, Giel Beelen en Sanne Hans hielden het alle drie niet droog bij het nummer ‘Dat ik je mis’. Ook ik heb met tranen in mijn ogen naar dit nummer zitten luisteren.

Dit nummer laat zien hoe mooi en intens muziek kan zijn. ‘Dat ik je mis’ is een gevoelig nummer dat gaat over de overleden moeder van Maaike. Zelf vertelt daarover in het programma:

“Mijn ouders hebben altijd veel muziek gemaakt. Vroeger zaten we altijd samen achter de piano en dan zong ik. Mijn vader en moeder zijn helaas overleden toen ik op de middelbare school zat. Ik ben toch altijd doorgegaan met muziek maken en heb veel liedjes gemaakt die geïnspireerd zijn op mijn ouders.”

Het lied ontroert en zorgt voor kippenvel. Het is puur en rauw. ‘Dat ik je mis’ gaat over afscheid nemen. Automatisch denk ik terug aan mensen van wie ik gehouden heb en die ik achter heb moeten laten. Mensen die ik vertrouwde en op wie ik bouwde en die ik met pijn en moeite los heb gelaten. Eenzame vragen van eindig geluk waar ik mee achterbleef. Ik denk aan personen die in mijn herinnering door blijven leven, met daarbij het gevoel van gemis.

Meer woorden verspil ik er niet aan. Muziek is zoals Maaike zelf zeg ‘het mooist op zijn kwetsbaarst’. Daar is Maaike met ‘Dat ik je mis’ helemaal in geslaagd!

Aan wie of wat denk jij bij het horen van dit lied?

Gewoon doorlezen:

 • De pester zit in ons allemaal
  Er is ondertussen veel gezegd en geschreven over de zelfmoord van Tim Ribberink. Een van de mooiste bijdragen die ik afgelopen dagen ben tegen gekomen is die van Henrico. Eerlijk, open […]
 • Jason Mraz: Ik geef je niet opEen ontevreden mens. Zo zou ik mijzelf wel kunnen omschrijven. Wie niet eigenlijk?
The following two tabs change content below.
Wat blijft er nog van je geloof over, wanneer je je reformatorische en religieuze roots achter laat? Leenard.Kanselaar.nl schrijft over opnieuw geloven, wat anders is dan je denkt. Lees meer »

Laatste berichten van Leenard Kanselaar (toon alles)

1 reactie

 • Chris Ouboter

  Dat God je leven stuurt weet ik wel zeker, lees mijn boek is over de familie Ouboter.
  De oudste naam van Holland te verkrijgen bij de Bron is Ede.
  Vriendelijke groet. Chris Ouboter Auteur Lunteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *