Ik heb een eenmanszaak. Een eigen bedrijf. Mijn eilandje, waarop ik bouw. Waarop ik hard werk (want da’s goed, zegt de Bijbel). Ik heb een passie waarvan ik mijn werk maak. Elke dag weer. Als mensen vragen, wat doe je Stella? Dan zeg ik: werken aan mijn bedrijf. Een persoonlijk verlangen in een succes omzetten. Mijn bedrijf, mijn ‘kindje’.

Geloven en bruidsfotograaf zijn

Zo is dat ook met God: ik beleef er plezier aan om met Hem om te gaan en ik geloof Hij ook met mij!

Ik werk ook graag aan mijn geloof. En in zekere opzichten vertoont mijn geloof als christen overeenkomsten met mijn beroep als bruidsfotograaf. Ten eerste omdat het beide een onderdeel van mijn leven is iedere dag. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even snel mijn mail check voor nieuwe aanvragen of dat ik niet aan God denk. Ik denk continue aan Hem. Wat Hij over bepaalde dingen zou vinden. Waar ik zorgen over heb, hoe Hij die zou (kunnen) oplossen. Ten tweede gaf God me een paar taken erbij toen ik christen werd. ‘Maak Mij bekend’. God promoten, net zo als mijn bedrijf aan de man brengen. Boek mij! Ontmoet Hem! En ten derde omdat ik er plezier aan beleef. Ik merk groei. Ik investeer in mijn tijd, in andermans tijd en ik ben tevreden omdat ik iets gevonden heb wat mijn hart heeft. Nee, ik verdien geen redelijk maandloon. Verre van (hard werken loont, dat geloof ik). Zo is dat ook met God: ik beleef er plezier aan om met Hem om te gaan en ik geloof Hij ook met mij! Soms denk ik ‘waar bent U Heer?’ maar na een tijdje kom ik Hem dan ineens zomaar tegen.

Dat zijn enkele overeenkomsten.
Maar dan nu de titel.

Geloven is geen eenmanszaak

Je mag het niet voor jezelf houden. Je moet het uitdelen. Moet? Moeten? Yes, moeten. Voor dat woordje zijn we een beetje allergisch geworden in christelijk Nederland. Moeten ja. Het is Jezus Zelf die zegt: maak het goede nieuws bekend. Aan alle volken!

‘We were designed to connect. Life is best shared’.

Geloven is geen eenmanszaak omdat het nooit bedoeld is om voor jezelf te houden. Om op een eilandje te gaan zitten met het grootste goud, de mooiste investering, het grootste goed wat Jezus voor ons over had én achterliet. Donald Miller schreef deze week op zijn Facebookpagina: ‘We were designed to connect. Life is best shared’. Een  inspirerend voorbeeld hiervan zijn de bevriende pastoor en imam uit onderstaand filmpje. Trouwens, ik ben een groot fan van Donald Miller maar deze quote kwam extra binnen met al die ontwikkelingen nu in de wereld *ahum, moslimban*.

Heb ik de kleine lettertjes gemist?

Is Jezus sinds kort niet meer de minste?
Maar de meeste.
De rijkste.

En laat ik nou bij die laatste merken dat wij christenen af en toe zo huilie huilie kunnen doen. De islam, dit dat, we zijn bang, stemmen dus uit angst straks op iemand met aantal vreselijke standpunten die haaks staan op de opdracht en boodschap van Jezus. We menen het ‘profetisch te weten’ en ‘die en die zeggen het dus dan zal het wel zo’. Ja ja.

Jezus is toch die misfit?
Die vreemde.
Die asielzoeker.
Die vluchteling.
Dat kind wat aangespoeld is.
Dat kind wat ternauwernood een bomexplosie overleeft.

Is Jezus sinds kort niet meer de minste?
Maar de meeste.
De rijkste.
De grootste.
De sterkste.
Is het evangelie veranderd?
Heb ik de kleine lettertjes onderaan gemist?
Is het beleid gewijzigd?

Geloven is geen eenmanszaak.
Ja, dat was het. Lang geleden.
Eén man. Aan een kruis.
Zijn bedrijfsvoering? Liefde.
Enkel liefde.

Dit is een gastblog van Stella. Wanneer je nu denkt, wauw wat tof en wat een inspirerend verhaal, kan ik dit blog volgen enzo? Natuurlijk kan dat. Abonneer je en je ontvangt ieder nieuw artikel in je mailbox. Of like natuurlijk mijn Facebook-pagina.

Gewoon doorlezen:

  • Gods liefde en de onze‘Imagine a world where everyone knew they were loved!’ Een uitspraak die laat zien hoe belangrijk liefde is.
  • De denkfout van veel christenenEen denkfout van veel christenen is de overtuiging dat ethiek alleen maar te maken heeft met abortus, euthanasie en Israël.
The following two tabs change content below.
In een grijs verleden schreef ik een boekje genaamd 'Geloof je 't zelf?' en voor diverse blogs en sites. Inmiddels ben ik getrouwd, mama en richt ik me op mijn eigen bedrijf: www.liefsvanstella.nl voor (bruids)fotografie. Maar, ik kan het zelden laten om mijn mening niet te geven dus zo en nu dan duik ik nog eens op. Gewapend met mijn toetsenbord.

Laatste berichten van Stella Kralt (toon alles)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *