Soms doen we alsof het heilige alleen maar in de kerk te vinden is. Tijdens het zingen-van-hippe- worship-liedjes-met-onze-handen-in-lucht strekken we ons uit naar de hemel en hopen we iets van God te ervaren. Alsof het heilige alleen maar daarboven is.  Ik geloof dat het heilige, God, te vinden in de bagger en complexiteit van het gewone leven. Want de aarde zit boordevol hemel.

De aarde zit boordevol hemel

Call it magic. Een geluksgevoel. Hemel en aarde die elkaar kruisen. Dat je weet en voelt, bij dit moment klopt alles. Ik had het in mei, toen ik een kamp leidde in Bologna met bootvluchtingen. Deze zomer op vakantie in Kroatië met vrienden. Vlak voor kerst toen ik met ons voetbalteam kampioen werd. Onlangs tijdens een gesprek met mijn vriendin waarbij ik wist dat ik 100% eerlijk en kwetsbaar kon zijn, omdat zij mij vertrouwen en veiligheid bood.

“Met een schepnetje loop ik verwonderd door het leven en vang ik beelden, woorden en herinneringen voor ze oplossen en verdwijnen in het vluchtige niets.”

En dat wil ik onthouden. Ik voel me soms net dat jongetje wat met zijn schepnet op een zomerse dag vlinders probeert te vangen. Zo vang ik mijn #Godmoments. Met een schepnetje loop ik verwonderd door het leven en vang ik beelden, woorden en herinneringen voor ze oplossen en verdwijnen in het vluchtige niets.

En zo’n moment wil ik dan niet overtreffen, maar koesteren en van genieten. We richten ons zo vaak op een nieuw groots, meeslepend en alles overtreffende ervaring. Maar daarmee gaat het oude stuk. We vergeten, als we niets vangen. Daarom wil ik me niet steeds uitstrekken naar het grootste en nieuwe voor mij. Maar koesteren, verwonderen en genieten van wat is geweest. Want het is hier soms zo mooi.

De aarde zit boordevol hemel.”

De aarde zit boordevol stukjes hemel.
Maar zien we ze? Nemen we de tijd om ze te ontdekken? Of swipen we weer verveeld door onze Instagram, Twitter en Facebook-timeline heen? Storten we ons weer in een nieuw avontuur? Of worden opgeslokt door alle eisen van een doorrazende prestatiemaatschappij?

De grens tussen hemel en aarde is soms flinterdun. Het vloeit in elkaar over. Soms zie je stukjes hemel. Het zijn de lichtjes in de mist. Die ene parel tussen zovele oesters. Fragmenten die ons iets laten voelen en ervaren van hoe het zal zijn in Gods nieuwe wereld. Want die komt.

En het is hier al een klein beetje. Af en toe.

Wanneer je nu denkt, wauw wat tof en wat een inspirerende column, kan ik dit blog volgen enzo? Natuurlijk kan dat. Abonneer je en je ontvangt ieder nieuw artikel in je mailbox. Of like natuurlijk mijn Facebook-pagina.  

Gewoon doorlezen:

  • Gods missie met de hemel en aardeOver de hemel en aarde wordt door menigeen verschillend gedacht. Maar het is Gods missie dat deze twee onderdelen weer een eenheid gaan vormen. Dat is met het leven en sterven van Jezus gebeurd.
  • Geluk is een keuze, so what are you waiting for? Geluk is een keuze, so what are you waiting for? Dat is hoe Coca-Cola naar geluk kijkt. Jezus heeft een beter alternatief. Geluk wat onbeperkt houdbaar is.
The following two tabs change content below.
Wat blijft er nog van je geloof over, wanneer je je reformatorische en religieuze roots achter laat? Leenard.Kanselaar.nl schrijft over opnieuw geloven, wat anders is dan je denkt. Lees meer »

Laatste berichten van Leenard Kanselaar (toon alles)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *